Existim per adonar-nos del que tenim a les mans? Com fem córrer aquesta Vida, regalada?
És temps de Pasqua. És temps de Vida.
Existim per adonar-nos del que tenim a les mans? Com fem córrer aquesta Vida, regalada?
És temps de Pasqua. És temps de Vida.
El far de l'Oberalppass, situat a 2.046 metres d'altitud als Alps suïssos, és una instal·lació simbòlica i turística que commemora el naixement del riu Rin. Aquest far és una rèplica del que es trobava a l'entrada del port de Rotterdam, al delta del Rin, i serveix per establir un vincle visual i conceptual entre l'origen i la desembocadura d'aquest important riu europeu.
Està en plena muntanya. Desubicat? La llum no pot restar amagada, mai. Ens recorda que allà on anem, allà on restem amb els altres, hi ha un OBERALPASS. I que la llum arribi a tot arreu! Aquest és el senzill missatge de la Pasqua. La vida comença al naixement del Rin (quants naixements refan la nostra vida diària) i acaba al mar, allà on ens donem a doll...
Deixa que la llum esclati, i després segueix estimant... MOLT BONA PASQUA EXPLORADORS I EXPLORADORES INTERIORS.
El hopepunk és un corrent narratiu (especialment en literatura i ficció especulativa) que es caracteritza per defensar l’esperança com un acte radical i revolucionari. El hopepunk aposta per històries en què, tot i un món dur o injust, els personatges lluiten per fer el bé, no es rendeixen i trien estimar, cuidar i resistir.
És l’antítesi del grimdark, que presenta mons foscos i cínics on tothom mira només per si mateix.El Petit Príncep (el protagonista del gran llibre de Saint-Exupéry) s’adona que, tot i que hi ha moltes flors semblants, la seva flor és única perquè ell l’ha regat, protegit amb un campanar de vidre, i li ha fet companyia. Això és una manera de dir que l’ha domesticada, encara que ell no ho digui amb aquesta paraula. Ell diu:
"És el temps que has perdut per la teva rosa el que fa que la teva rosa sigui tan important."
Diu Santiago Beruete, escriptor, filòsof i antropòleg espanyol especialitzat en el pensament ecològic, l’educació i la relació entre l’ésser humà i la natura: un jardí només mereix aquest nom si a l'entrar, el cor del visitant comença a bategar amb força, els seus sentits emprenen el vol i hi neix la poesia...
I tu, cuides el teu jardí? Quin és el teu jardí? Tens espais on la poesia neix, aflora, transforma la teva vida?
Bon dijous sant: recordem avui la solidaritat, l'horitzontalitat, la cura personal dels uns vers els altres.
Deia Goethe (poeta): Em vaig acostumar a viure pels camins. I ho va fer abans del seu viatge a Itàlia. I a avançar amunt i avall com un missatger entre la plana i la muntanya. El jove poeta que només pot apaivagar la falma del seu foc interior en la pols dels camins serà anomenat pels seus amics: WANDERER. Seria una combinació entre el viatger clàssic a la recerca de les meravelles del món i l'errant, lliure de tot límit.
Potser algun cop, caminant pel bosc, t’has trobat amb un toll d’aigua.
Avui dia, ens costa molt deixar que el que veiem, el que ens arriba del món i dels altres, ens interpel·li. Volem ser actius, però ens costa ser passius, entenent per passivitat el fet de deixar que allò que ens arriba pels sentits ens toqui el cor.
El fotògraf Brian Podoslky retrata el món a través del que veu en els reflexos dels tolls, un art que ell anomena puddleography (literalment, “tollgrafia”). Defensa que els tolls ens ofereixen una finestra a altres dimensions.
I tu, com vas de tollgrafia? O potser prefereixes dir-ne detallgrafia? En allò petit, hi ha tot un món obert i immens... Descobreix-lo.
Bon cap de setmana!