dissabte, 20 de febrer del 2021

Des d'ARA CRIATURES, donem a conèixer la sèrie ATZUCAC

 

                                               (Clica aquí per llegir el text sencer)

Si voleu subscriure-us al CANAL DE YOUTUBE (cliqueu a la fotografia de sota):



Aquí trobaràs LA LLISTA DE REPRODUCCIÓ (clica), amb tots els capítols publicats fins ara.

I  el 6 de març, estrena del setè: EL MIRALL.



Si voleu contactar amb el projecte, escriviu a ORIOL MARTIN (oriolmar@gmail.com). Encantat de rebre els vostres suggeriments, comentaris. Gràcies!


dissabte, 13 de febrer del 2021

LLEGEIX I LLEGEIX-TE: Atura la lectura i deixa't portar...

 Dins el Projecte SIV i amb la novel·la FILGIES DEL MAL, ELS DIARIS DE LA LLIBERTAT  et proposem una experiència única. Llegir el text, gaudir-ne i a partir d'uns àudio ressons, en pàgines concretes de la història aprofundir, aturar-te...

Una experiència nova, inèdita, pionera... Llegim i ens llegim. Com a primícia, aquí tens els primers àudios...

Un petit tast d'una gran experiència!!!

Si tens ganes de tastar-la, escriu-me: oriolmar@gmail.com.

Cuida't.

ÀUDIORESSÒ 1

ÀUDIORESSÒ 2

ÀUDIORESSÒ 3



dimarts, 9 de febrer del 2021

Llegeix i llegeix-te... LECTURA EN RESSONÀNCIA aplicat a FILGIES DEL MAL, ELS DIARIS DE LA LLIBERTAT



Una experiència interior que neix de la lectura personal i comunitària...

Us saludo des Núvol interior, un espai que vol crear espais interiors on submergir-s’hi i descobrir...

Fa un temps vaig crear una novel·la que porta per títol FÍLGIES DEL MAL, ELS DIARIS DE LA LLIBERTAT. Un text distòpic que explica la història del James i la Kristinne en una illa perduda i aïllada, prop d Escòcia. Enmig d’una dictadura, els protagonistes iniciaran el seu propi camí interior, cadascú des del seu propi itinerari... Vols acompanyar-los en cada etapa? Vols posar-te al seu costat i deixar-te interpel·lar per cada racó, cada paraula i cada silenci de la seva història?



Lectura en ressonància va en la línia del clam que des del camp cultural s'està proferint arreu: cal un nou humanisme. Ho reafirma Júlia Kristeva, la inquieta psicoanalista, estudiosa de semiòtica, amiga de Foucault, de Barthes, de Derrida...

Cal reconèixer l'especificitat de la vida interior de cada persona. El paper creixent de la imatge, que està reemplaçant al llenguatge i que fa que les persones es tornin menys dialogants està desplaçant l'espai personal. Hem de recuperar la fondària, el diari interior, el relat que ens interpel·la...Com diu Kristeva, el sistema de comunicació vigent (xarxes socials) ho cobreix tot amb una tela de superficialitat, en detriment del fur intern. Cal recuperar el cor. Que millor que ajudar-nos dels relats literaris, d'una literatura ben plural de temàtiques que ens endinsen en allò més humà.

Per fi la cultura serà part de la nostra vida interna, tant personal com comunitària. Comencem.

Lectura en ressonància neix avui com un projecte pilot, inèdit. A través de tres moments, deixarem que cada paraula, cada text ens amari, s'aturi en el nostre cor i tinguem temps de reviure'ls.

El lema Si llegim, ens llegim vol posar l'èmfasi en l'itinerari interior que desperta ja de per si la lectura.

Què et trobaràs pel camí?

-Tindràs a les teves mans el text d’una novel·la inèdita que podràs llegir (FASE SUBJECTIVA). Caldrà tenir present que estàs davant d'una experiència... Com cuidar-la?



-Amb la lectura,  trobaràs aturades en el text, cançons, música, poemes recitats,  silencis... que et faran LLEGIR-TE i fer camí cap endins, prop dels protagonistes (FASE INTERPEL·LANT). Ens ajudarem d'elements digitals com l'audioressò, música que acompanya la lectura (de facto o a posteriori), els sentits corporals aplicats a la lectura... Cultura digital al servei d'un nou humanisme.

Podràs, amb llibertat, utilitzar més de 20 recursos incorporats en el text, per aturar-lo i reflectir. I deixa que ressoni.

 Pots utilitzar un diari personal que reculli les notes al llarg del camí.

-En una data convinguda, tindrem una TROBADA presencial o virtual COMUNITÀRIA que portarà per nom VOJIRANTOS: celebrarem en una explosió artística, simbòlica, plena de  teatre, literatura, poesia. Junts es fondran per expressar en una segona lectura el que ha representat cada camí literari ,personal i convertir-lo en un camí compartit (ple de vida). Ens convertirem en una petita comunitat de creadors i creadores! La lectura personal aquí passa a ser comunitària. Allò que ha ressonat en nosaltres, serà ara un element transformador comunitari. Res serà el mateix.



Aquest és l’itinerari de la LECTURA EN RESSONÀNCIA. Si tens ganes de participar en aquest projecte pilot, inèdit, nou, escriu a oriolmar@gmail.com i ens posem en marxa (gener 2022).

Gràcies, explorador / exploradora interior !






Núvol interior, propostes per ser...

 Hola, com esteu? Si és el primer cop que entres a Núvol interior et proposo que puguis fer un tast de totes les propostes. Endavant! SÈRIE...