dilluns, 26 de setembre del 2022

Segon capítol de Paraules en minúscula: MEDITACIÓ MARCIANA

 


L'1 d'octubre és la data de la propera estrena. Aquí teniu l'enllaç per veure-la en directe. MEDITACIÓ MARCIANA segueix amb el mateix esperit del primer capítol: descobrir en la vida quotidiana la possiblitat d'aturar-nos i practicar una mirada diferent. Descobrir junts, un nou ecosistema del sentit que ens ajudi a viure més autènticament. Un dels ingredients importants és la respiració. En aquest nou capítol podreu descobrir una respiració (inspiració i expiració) molt curiosa i molt energètica ( no la feu per la nit, practiqueu-la al matí)!

Tota la introducció ha estat redactada amb la supervisió d'un gran especialista del tema, en Joan A. Català. Mart és el planeta protagonista del capítol. Us recomano entrar a la seva web. Mirar com s'ha constituït la Vida al nostre planeta, ens serveix de teló de fons per agrair la Vida que ens sosté i que rebem a cada instant. La respiració ens connectarà amb ella, a l'instant.

A diferència de la primera meditació, aquesta segona és molt més extensa. Us proposo acompanyar-vols amb més detall. Potser ha sortit una mica llarga. Si és així i no ajuda tant, m'ho dieu als comentaris, si us plau. La idea que tinc és que en la MEDITACIÓ DEL MAUNA KEA (tercer capítol) hi hagi un temps entremig de narració, moure'ns en una meditació d'uns 5 m.

Ja que surt aquest tercer capítol. M'encanta sorprendre-us i fer aparéixer qualsevol meditació de dins del nostre món ( que esclati la màgia de la Vida, des del detall ben minúscul). Per exemple: si us crèieu que l'Everest era i és la muntanya més alta del planeta aneu ben equivocats. Sabreu perquè el dia 5 de novembre. Però això són figues d'un altre paner! Ens veiem a la propera ESTRENA, el dissabte dia 1 d'octubre, a les 10 del matí (al Canal You tube de Núvol Interior).

Bon camí i bona feina i com diem al final de cada capítol:

No es tracta d'arribar enlloc, sinó de passejar-nos per tot allò que anem descobrint interiorment i anar ben endins, ben endins.

Cuideu-vos molt exploradores i exploradors interiors!



diumenge, 18 de setembre del 2022

Poema POR (conversa amb Núria Cadenes)

Bones, aquest és el retorn de la conversa que vaig tenir dijous passat amb @ncadenes a l'espai EN QUIN MOT VIVIM. M'he endinsat dins la paruala que ella va triar en un primer moment: POR. N'he fet una segona lectura. Aquí teniu aquest poema.
Gràcies Núria i que sempre, sempre, descobrim en la lluita, el sentit del que som i podem ser. Seguim!
Recordeu que ens trobem altre cop el dia 20 d'octubre per conversar amb Joan A. Català.


 

divendres, 2 de setembre del 2022

Primer capítol de PARAULES EN MINÚSCULA: Meditació de les vuit hores.

 

Estrena: 3 de setembre

Em plau molt presentar-vos aquest primer lliurament. Paraules en minúscula en aquest capítol es centra en una fotografia, i no una fotografia qualsevol: és la primera de la història. Et convido a endinsar-t'hi. Ja veuràs que en totes les propostes és molt important la connexió amb el nostre cos, a partir de la respiració.

És important que per fer aquesta proposta, busqueu un moment adient del dia i un espai que sigui realment per vosaltres. El silenci és el paisatge de fons. Recomanacions:

-Assaja prèviament una respiració profunda, pausada, sempre pel nas. Poseu-vos la mà a la panxa i noteu com des d'allà, agafeu aire, s'omple la panxa. Feu en aquesta proposta, una inspiració connectada sense pausa amb la expiració. Mireu quin volum de respiració podeu arribar a fer. Podeu comptar fins a 5? Fins a 10? Penseu que amb la pràctica anireu avançant.

- Quan la respiració formi part de la vostra consciència, visualitzeu el moment, la instantània que voleu contemplar. És important que recordeu els detalls: on, quan, quins detalls hi havia, conversa, persones...

Endinseu-vos en aquell moment i deixeu que s'aixampli, es reveli... Doneu- vos temps. Nièpce va necessitar vuit hores per revelar la seva fotografia...

Allò que descobriu serà un tresor:

Què he sentit?

Què se m'ha donat i en aquell moment em va passar desapercebut?

Acabeu amb tres respiracions profundes d'agraïment. Dono gràcies per...

Valoreu si aquesta mirada de la realitat la podeu fer en diferents moments al llarg de la setmana. Meditació de les vuit hores vol proposar-vos això: submergir-nos ben endins perquè l'espai i el temps siguin llocs on hi hagi Vida a descobrir.

Escriu-me compartint si t'ajuda, què necessites... qualsevol comentari de ressò personal. Endavant. Mail: oriolmar@gmail.com.

Núvol interior, propostes per ser...

 Hola, com esteu? Si és el primer cop que entres a Núvol interior et proposo que puguis fer un tast de totes les propostes. Endavant! SÈRIE...