divendres, 13 de novembre del 2020

Intimior: anar a les profunditats per saber acompanyar el món

 


Agustí d'Hipona utilitza INTIMIOR per parlar d'allò més profund que la meva pròpia identitat. Hi ha una zona verge, inexplorada... a la zona abissal de la nostra ànima. Aquest zona de la geografia del fons marí es fa present entre els 4000 i els 6000 metres de profunditat.

Som i vivim en aquest oceà, molts cops desconegut per nosaltres. Com diu Otto Scharmer, tenim una bretxa espiritual que hem de salvar. Hem de reconnectar-nos amb nosaltres mateixos. Sentir, escoltar la consonància i dissonància natural, essencial del que som. Com proposa Julia Kristeva, l'experiència interior és permetre's la major autenticitat amb els propis desitjos i poder nombrar-los perquè siguin compartits. Per això, cal escoltar-se.

Necessitem convertir el fons fred, mancat de receptivitat, en un ecosistema on la vida rebroti, on el silenci ens parli i des d'on siguem capaços de mirar la superfície, i saber acompanyar els naufragis del nostre món, injustament abandonat. 

Bon viatge exploradors i exploradores interiors!


En menys de dos dies, la tripulació d'OPEN ARMS ha realitzat tres rescats. A bord porten més de 250 supervivents i 6 cadàvers, víctimes d'un tràgic naufragi. (Metges sense fronteres, 12-11-2020)

I el món s´ho mira de lluny.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Núvol interior, propostes per ser...

 Hola, com esteu? Si és el primer cop que entres a Núvol interior et proposo que puguis fer un tast de totes les propostes. Endavant! SÈRIE...