dissabte, 12 de setembre del 2020

Sextant: un instrument per trobar la nostra latitud

 



El sextant, aquest instrument fabricat al voltant del 1750 per mesurar angles i prendre l’altura del sol o de la lluna, i així calcular la latitud a la qual es troba l’observador. A través de càlculs, sense el GPS actual, podríem saber la nostra ubicació.

Mirant el cel, aquell espai immens que ens obre horitzons i que no ens limita i que ens fa participar d’una grandesa més gran, ens fa trepitjar i caminar sobre nosaltres mateixos, allà on hi descobreixo el meu petit cor. Quan més mirem amunt, més ens adonem que només pas a pas, com li diu el gat a Alicia en l’obra de Lewis Carrol, arribarem a bon port. Guiats pel cor, quina por podem tenir.

Vivim, tant desconnectats de nosaltres mateixos, dels altres i del món que creiem que passejar-nos per la catifa de l’autosuficiència ens fa trepitjar fort. Perdem llavors les marques del camí, i el cel ens queda lluny. El Mediterrani no pot ser un immens taüt silenciat pels poderosos. Vides molt dignes lluiten per trepitjar el cel de la vida. No podem ser una societat que deixi morir als que resten als marges d’aquest camí...

Com diu Otto Sharmer, som una civilització que acaba un cicle. El cicle de l’autosuficiència. A les nostres mans està mesurar la nostra latitud, trencar la bretxa que ens separa de la Vida en majúscules. Llavors sabrem on som i veurem que tu que ara m’escoltes estaves al meu costat.

Com diu Giordano Bruno, la persona no troba el seu jo, fins que atreu cap a ell, cap a ella, l’infinit... Aixamplant un camí que al final serà compartit.

(Text àudio videoreflexió SEXTANT)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Núvol interior, propostes per ser...

 Hola, com esteu? Si és el primer cop que entres a Núvol interior et proposo que puguis fer un tast de totes les propostes. Endavant! SÈRIE...